CDD iDIN

Verifieer de identiteit van de client op een betrouwbare en veilige manier

cdd dossier

Verifieer de identiteit zonder kopie ID op te slaaan

Een belangrijk onderdeel van het cliëntenonderzoek is de identificatie en verificatie. De verificatie van de identiteit kan middels een kopie identiteitsbewijs. Deze kopietjes bevatten wel gevoelige informatie zoals het BSN en een pasfoto. Deze informatie mag niet zomaar verwerkt worden volgens de AVG. Men heeft natuurlijk de mogelijkheid om gegevens onleesbaar te maken. Dit is natuurlijk niet de beste manier om er mee om te gaan.

Customer Diligence helpt u nu met:

iDIN oplossing voor de verificatie van de identiteit

Nu kunt u via de onze CDD-oplossing een verzoek per e-mail versturen naar de client om zich te identificeren met behulp van iDIN. “Na identificatie worden de gegevens teruggestuurd naar ons systeem en vastgelegd in het dossier. Controleer deze gegevens om te verifiëren of de client zich correct heeft geïdentificeerd. iDIN is een verificatie middel. Geen identificatie middel. Ontvang de persoonsgegevens van de client door de identificatie af te tikken.

Veilig

Gebruiksvriendelijke

Automatische koppeling met het CDD-dossier

Opvraagbaar

Hoe werkt iDIN bij Customer Diligence?

1. In onze CDD-oplossing kunt u het verzoek voor identiteitsverificatie versturen. U vult het o.a het e-mailadres in en geeft aan om welk CDD-dossier het betreft.

2. De cliënt ontvangt het verzoek per e-mail en wordt verzocht de identiteit te verifiëren.

3. De cliënt klinkt op de link en komt terug op het startscherm van iDIN. Hier moet er worden gekozen voor een bank. Dit is de bank waar de cliënt een account heeft.

4. De cliënt logt in bij de betreffende bank, controleert de persoonsgegevens en bevestigd.

5. de persoonsgegevens van de cliënt worden teruggestuurd naar het juist CDD-dossier

uitnodiging identiteitsverificatie
uitnodigingsmail

VEEL GESTELDE VRAGEN

 • Wat is iDIN?

  Iden is een methode waarmee een persoon op een veilige manier de identiteit kan bevestigen. iDIN is ontwikkeld door Nederlandse banken.

 • Is iDIN veilig?

  Het verifiëren van de identiteit gebeurd middels internetbankieren. De beveiligingstechnieken waar u van geniet bij internetbankieren zijn hier ook van toepassing.

 • Hoe werkt iDIN?

  Het verifiëren van de identiteit gebeurd middels internetbankieren. De beveiligingstechnieken waar u van geniet bij internetbankieren zijn hier ook van toepassing.

 • Welke banken bieden iDIN aan?

 • Werkt iDIN ook op mobiele apparaten?

  iDIN kan gebruikt worden op alle mobiele apparaten met een internetverbinding en webbrowser. Ter gemakshalve kan ook de bank app gebruikt worden.

Gratis demonstratie van onze CDD-oplossing

Met behulp van onze CDD-oplossing heeft u een volledige cliëntenonderzoek uitgevoerd binnen een aantal minuten.

Wilt u zien hoe onze CDD-tool u kan helpen om Wwft compliant te worden, vraag dan een gratis en vrijblijvende demo in. Laat uw gegevens hier achter en wij bellen u terug. Tot snel!