ID verificatie mogelijk dankzij samenwerking met Signicat

Ons doel is om de naleving van de Wwft zo makkelijk mogelijk te maken. Een belangrijk onderdeel hiervan is goede en gebruiksvriendelijke technologische middelen. Digitale middelen kunnen zorgen voor minder papierwerk. Minder papierwerk zorgt ook voor meer overzicht. Een papier intensieve werkzaamheid is het verifiëren van de identiteit van de cliënt.

Voor het verifiëren van de identiteit dient een Wwft-kantoor een kopie identiteitsbewijs op te slaan en te bewaren voor vijf jaar. Dit kan een omslachtige procedure zijn. De client moet fysiek langs komen op kantoor zodat een kopie gemaakt kan worden, bepaalde gegevens dienen uitgevlakt te worden vanwege AVG en de kopie dient zorgvuldig en veilig bewaard te worden. Wij willen onze klanten helpen met een goed alternatief.

iDIN binnen onze CDD-oplossing dankzij Signicat

Dankzij Signicat kunnen onze klanten de verificatie van de identiteit nu digitaal uitvoeren. Heeft de verificatie plaats gevonden dan worden de gegevens automatisch geplaatst in het betreffende dossier.

Lees hier het volledige bericht over onze samenwerking met Signicat:  

Optimaliseren van onze CDD-oplossing

Binnen Customer Diligence wordt er veel nagedacht over de uitbreiding en optimalisatie van ons Customer Due Diligence oplossing. Wanneer de CDD-oplossing goed aansluit bij de naleving van de Wwft, kunnen we onze klanten de mogelijkheid bieden om snel en eenvoudig compliant te zijn.

De Customer Diligence oplossing

Wilt u meer weten over de uitvoering van een cliëntenonderzoek en voldoen aan de verplichtingen van de Wwft? Zie hier onze Customer Due Diligence oplossing